توزیع گسترده برنج ۵۶ تا ۷۰ هزار تومانی تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای آغاز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | افت ۵ تا ۸۰ میلیونی قیمت‌ها قیمت خودرو‌های داخلی بدون نوسان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | رانا پلاس ۷۷۹ میلیون تومان افزایش قیمت نفت تحت تاثیر داده‌های مثبت چین و تعدیل تنش‌های تجاری (۲۶ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های شیائومی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول ۷۸ درصد ‌صادرات‌ ایران به ‌اوراسیا با تعرفه صفر انجام می‌شود ضرورت اجرای پروژه‌های فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی | بزرگ‌ترین قرارداد نفت ایران معطل مصوبه صدور بیش از ۲ میلیون فقره چک الکترونیک افت حدود ۰.۵ درصدی قیمت دینار (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دینار عراق امروز چند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دلار افت کرد فعالیت فرودگاه‌های کشور ۲۴ساعته شد و به روال قبل بازگشت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) هر کیلو شقه گوسفندی چند؟ (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شرط خودکفایی در گوشت قرمز طی ۳ سال آینده چیست؟ افت قیمت طلا در مشهد در آخرین روز کاری هفته (۲۶ تیر ۱۴۰۴) یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم واریز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) زمان عرضه اوراق اختیار فروش تبعی اعلام شد + جزئیات برنامه قطعی برق مناطق برگزاری کنکور در مشهد و خراسان رضوی لغو شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت نفت خام سنگین ایران افزایش یافت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۶ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی از پرواز با دلار جا ماند قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | کاهو و کلم از ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان فروش اجباری بلیت دوطرفه اربعین ممنوع است | پروازهای چارتر‌ی حذف شدند خودرو دیگر برای دلالان نمی‌صرفد | کاهش فاصله قیمت کارخانه و بازار خودرو بازگشایی فرودگاه بین‌المللی اصفهان پس از ۳۴ روز وقفه (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ورود ۵ فروند هواپیمای پهن پیکر بویینگ ۷۷۷ به کشور بیانیه حزب الله در محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به سوریه| حزب‌الله: صهیونیست‌ها تنها زبان زور را می‌فهمند برگزاری مزایده واگذاری فضا‌های زیر پل عابر پیاده و محل استقرار کافه‌ون‌ها در مشهد پیش بینی قیمت دلار و طلا (پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش تعرفه واردات خودرو + جدول (۲۵ تیر ۱۴۰۴) افت شدید قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۵ تیر ۱۴۰۴) | چانگان ۲ میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومان شد
سرخط خبرها

دلار در بازار آزاد چند؟ (۲ تیر ۱۴۰۴) | عبور بازار ارز از تلاطم جنگ

  • کد خبر: ۳۴۰۶۳۲
  • ۰۲ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۵
دلار در بازار آزاد چند؟ (۲ تیر ۱۴۰۴) | عبور بازار ارز از تلاطم جنگ
رصد بازار ارز در ۱۰ روزی که از آغاز جنگ تحمیلی و تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک جمهوری اسلامی ایران می‌گذرد، حاکی از مدیریت بازار است به طوری که نه تنها تکانه‌های شدیدی را تجربه نکرد بلکه روند نزولی آن نیز از روز‌های اخیر آغاز شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، تحولات و بحران‌های سیاسی و تنش‌های منطقه‌ای و جهانی همواره یکی از عوامل اثرگذار بر بازار غیررسمی ارز ایران به شمار می‌روند و در این برهه زمانی حساس نیز این گذاره اثر خود را بر بازار ارز گذاشت به طوری که تا پیش از تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک کشورمان دلار در بازار غیررسمی در محدود ۸۲ هزار تومان نوسان داشت.

آغاز جنگ رژیم اسرائیل علیه ملت ایران که با چراغ سبز و هماهنگی با سران کاخ سفید انجام شد، بازار ارز نیز حدود ۱۲ درصد رشد قیمت را تجربه کرد و در روز‌های نخست به کانال ۹۳ تا ۹۴ هزار تومان رسید، اما به تدریج و با مدیریت بازار و اطمینان فعالان اقتصادی از تامین ارز مورد نیاز واردات کشور از سوی بانک مرکزی و نیز مدیریت و تسهیل شرایط واردات از سوی وزارتخانه‌های صمت و اقتصاد، ورق برگشت و قیمت‌ها از تب و تاب ایستاد و حتی روند نزولی به خود گرفت.

نرخ دلار در چهار راه استانبول که مرکز اصلی دادو ستد غیررسمی ارز در تهران به شمار می‌رود، شنبه این هفته در محدود ۹۲ تا ۹۳ هزار تومان نوسان داشت و به صورت مبادلات خرد داد و ستد می‌شد، اما شامگاه شنبه و حمله آمریکا به مراکز هسته‌ای ایران در حمایت از رژیم صهیونیستی این تصور را ایجاد کرد که ممکن است باز هم با جهش ارزی در بازار رو‌به‌رو شویم در حالی که رصد میدانی خبرنگار ایرنا از بازار نشان داد که التهابی در این بازار وجود نداشته و حتی نرخ دلار به محدوده ۹۱ هزار تومان عقبگرد داشت و حدود ۹۱ هزار و ۸۰۰ هزار تومان معامله می‌شد.

فعالان بازار ارز، این واکنش بازار را معلول چند عامل می‌دانستند که مهمترین آن مدیریت تقاضای ارز تجار و فعالان اقتصادی از سوی بانک مرکزی و دولت بود. آنان بر این اعتقاد بودند هرچند گمانه زنی‌های مربوط به حمله احتمالی آمریکا به ایران در روز‌های پایانی سال گذشته سبب جهش شدید قیمت ارز در بازار شد و حتی در مقاطعی قیمت‌ها را به بالای ۱۰۰ هزار تومان رساند، اما اکنون که این تجاوز صورت گرفته، بازار واکنش منطقی به آن نشان داده و دیگر از التهابات روانی در بازار خبری نیست.

بازار ارز به‌خوبی مدیریت شد

حسین درودیان کارشناس مسائل پولی و بانکی در رابطه با نحوه مدیریت بازار ارز توسط بانک مرکزی بعد از تجاوز رژیم جنایتکار صهیونیستی به جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: اگرچه در زمان بروز جنگ، آینده فعالیت اقتصادی نامعلوم است، اما در شرایط کنونی می‌توان گفت که بازار به خوبی مدیریت شده است.

وی با یادآوری اینکه همواره پس از پایان جنگ‌ها نیاز‌های ارزی برای احیای اقتصاد کشور افزایش می‌یابد، افزود: در کنار مدیریت بازار ارز، بانک مرکزی باید از هم اکنون به فکر تامین نیاز‌های ارزی پس از جنگ نیز باشد و تنها در صورتی از ذخایر خود برای مدیریت بازار استفاده کند که قیمت‌ها سرکشی و جهش شدیدی داشته باشد.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه بازار ارز در ۱۰ روز گذشته حدود ۱۰ درصد رشد داشته است، ادامه داد: تاکنون مدیریت بازار ارز به خوبی انجام شده است و از آنجا که فعالان بازار معتقدند این درگیری طولانی مدت نیست، چندان نرخ‌های هیجانی و نوسانی نبوده است.

وی با اشاره به تامین یک میلیارد دلار برای واردات کالا‌های اساسی از سوی بانک مرکزی، اظهار داشت: در شرایط کنونی حفظ زنجیره عرضه کالا بسیار مهم است که دایره وسیعی از تامین مواد اولیه بخش تولید و کالا‌های اساسی را در بر می‌گیرد.

درودیان با اشاره به اینکه نظارت بر عرضه و تقاضا در رابطه با کالا‌های اساسی بسیار مهم است، گفت: در مورد کالا‌های اساسی در شرایط فعلی باید بر اینکه چه ارزی و جهت واردات چه کالایی تامین می‌شود، نظارت شود تا زنجیره تامین حفظ شود. باید زمینه عرضه نیز نظارت لازم انجام شود.

این کارشناس پولی و بانکی با بیان اینکه مردم تا جایی که می‌توانند باید از مصرف اضافی اجتناب کنند، گفت: هر نوع رفتار مصرفی هیجانی بر زنجیره تولید و عرضه می‌تواند فشار وارد کند. افزایش بی‌رویه مصرف می‌تواند برای کشور آسیب تلقی شود. مردم سعی کنند که در بعد اقتصادی رفتار‌های مصرفی خود را کنترل کنند که فرصت بهتر و بیشتری برای تامین و عرضه مناسب داشته باشیم. افزایش تقاضای مصرفی می‌تواند موجب اختلال عرضه شود؛ اما چیزی که به مردم ارتباط پیدا می‌کند، این است که با فشار تقاضا موجب این کمبود نشوند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->